Řešíte, jak efektivně vyčistit zpevněné plochy od náletových dřevin a mechu? Nebo nevíte, jak vyčistit místa kolem zídek, obrubníků a koryt? A máte křovinořez?

Máme pro vás nástroj, který tyto problémy vyřeší a učiní váš křovinořez ještě multifunkčnějším. 

Tam kde si s běžnou strunou nebo nožem už neporadíte, nastupuje drátěný kartáč do křovinořezu - nesmlouvavý protivník náletových dřevin, odolného plevele a mechu na špatně dostupných místech. 

Kvalitní kartáč od jedné z největších evropských kartáčoven SIT.

Kartáče ze tří různých materiálů. Jak se v nich vyznat?

Volit můžete mezi kartáčem z oceli, pomosazené oceli a kartáčem nylonovým. Kartáče se mezi sebou liší agresivitou a každý z nich je ideální volbou pro trochu jiný typ použití.

Kovový kartáč je vyrobený z ocelových nebo pomosazených snopců. Ty jsou nejprve provlečeny ocelovým tělem, přehnuty, smotány do pevných copánků. Nakonec stlačeny jsou tělem tak, aby drát nemohl vypadnout. Kartáč je pak velmi agresivní a odolný. 

Ocelový kartáč je obvyklou volbou profesionálů v údržbě veřejného prostranství. Skvěle se uplatní v těžkém boji s velkým množstvím tuhého, dřevnatého plevele a mechu. Je účinným nástrojem pro hloubkové čištění, při údržbě spár a okolí obrubníků a zídek. Odstraní mech a plevel z asfaltových, kamenných, cihlových a ocelových povrchů.

Kartáč do křovinořezu

Pomosazený kartáč je vhodný pro lehčí aplikace. Odstraňuje mech a plevel z asfaltu, kamene a cihel. Dá se také použít na čištění zdí.

Nylonový kartáč je vyrobený z mimořádně odolného nylonového vlákna. Je ideálním řešením tam, kde se bojíme poškrábání povrchu. Stejně jako kovové kartáče si poradí s většinou plevele i velkým množstvím mechu na kameni nebo cihle, zároveň ale může být bezpečně použit na citlivějších površích jako je terakota nebo travertin. Výborně se hodí na čištění dna bazénu nebo fontány. Nejsnáze se s ním pracuje a doporučili bychom jej na běžnou, pravidelnou údržbu v okolí rodinných domů nebo tam, kde potřebujete očistit velké plochy.

Co kartáč do křovinořezu dokáže? 

Poseká a tím odstraní veškerý plevel a nežádoucí rostliny nebo mechový porost z cest a zpevněných povrchů. Jeho hlavní účinnost je především okolo obrubníků a betonových zídek, tam kde se běžná struna rychle usekne a nůž může být nebezpečný. 
Velmi dobře jím vyčistíte zarostlá a zanesená odvodňovací koryta u cest a mostů. Vyřeší i nežádoucí souvislý mechový porost u splavů, na dlážděných a asfaltových plochách s vyšší vlhkostí. Kartáč seká opravdu snadno a rychle a poradí si i s pevnějšími náletovými rostlinami. 

Pro koho je vhodný?

Kartáč do křovinořezu SIT můžete používat při péči o vaši zahradu a okolí domu. Vhodný je však také pro firmy provádějící údržbu měst, obcí, průmyslových areálů silnic i tratí.  

Jak na práci s kartáčem a na co si dát pozor? 

Na začátek je třeba říci, že si musíte chvíli zvykat. Hlavně na silný záběr kartáče. Je potřeba jít vždy proti otáčkám kartáče jinak s vámi křovinořez “škubne”. Jakmile si zvyknete, při jakých otáčkách se Vám nejlépe pracuje a jak se křovinořez chová, jde práce pěkně rychle od ruky. Ve většině případů stačí poloviční otáčky (tzn. i nízkou hlučnost při práci) a veškerý plevel krásně mizí. Určitě to také znáte, při práci kolem obrubníků, stěn nebo rohů zídek bývá spotřeba struny skutečně velká. Tady strunu měnit nemusíte a nic vás nezdržuje. Kartáč jsme vyzkoušeli i v terénu, kde roste Svízel přítula (velmi lepivá rostlina), se kterou si hravě poradil.

Pár velmi důležitých informací pro práci s kartáčem do křovinořezu  

Při práci s kartáčem používejte vždy ochranné a bezpečnostní pomůcky (brýle, rukavice, pevné boty, dlouhé kalhoty) Vždy použijte krycí plachtu ­ pokud se pohybujete na veřejném prostranství, kde je pravděpodobný pohyb osob, zvířat aut a pod.).

Tip na závěrečný uklid 

Zvládnete to snadno se smetákem, který má štětiny z pomosazené oceli a dokáže rychle odstranit posekanou trávu po práci s vyžínačem. Tento smeták můžete použít i pro samotné odstranění nečistot z asfaltu či chodníků. Jednoduše se zbavíte mechu i menších plevelů nebo usazeného štěrku u obrubníků (posypový materiál ze zimního období).

Snadná montáž 

Kartáč lze použít pro standardní křovinořezy. Montáž kartáče je díky adaptéru a podložce velmi snadná.

Likvidace plevele kolem obrubníku:

Čištění spár mezi panely:

Snadná montáž kartáře do křovinořezu:

Sledujte nás

Zavolejte nám
+420 548 531 123

nebo napište zprávu