Jsme pozorní ke svému okolí. Přispíváme na děti i zvířata.

Firma Cominvest CZ pomáhá nejen africkým dětem z Keni, ale také dětem místním, jejichž zdánlivě nesplnitelná přání se snažíme pravidelně plnit. A protože psy a kočky si doma hýčkáme přirozeně, rozhodli jsme se pořídit si jedno netradiční zvíře, tedy alespoň symbolicky, adopcí jsme totiž podpořili rohatého fešáka z brněnské ZOO.

Příběh africké školky

Školka pro Rael / Rael's Preschool byl původně projekt výstavby školky v osadě Unga v odlehlé části Keni. Postupně se rozrostl o školu, hřiště, nedávno také o knihovnu a literární kavárnu a spoustu dalších souvisejících stavebních, vzdělávacích a komunitních aktivit včetně založení fotbalového mužstva. To vše díky zapálenému týmu českých dobrovolníků, kteří si říkají projekt Rael. Tým pod vedením Honzy Havlíčka do místa pravidelně přijíždí, fyzicky se účastní staveb, přiváží kufry materiálu i osobních darů dětem, kterým chybí často i nejzákladnější vybavení k životu. A proč jsme se rozhodli pomáhat právě tady? Nejen protože Afrika je srdcovou destinací naší paní majitelky, ale také proto, že jde o velmi konkrétní účel s jasnými cíly, pomáháme zde nejpotřebnějším dětem materiálními i finančními dary k rozvoji jejich vzdělání, schopností, ale i k zajištění úplně základních potřeb. Projekt bedlivě sledujeme celému týmu Rael nesmírně fandíme!

Darujeme hračku

V našem zorném úhlu nezůstávají jen děti z Afriky, tradičně také přispíváme do projektu Daruj hračku s Tango - manažery na vozíčcích. Znevýhodněným dětem z dětských domovů a klientům tak spolu s ostatními pomáháme plnit jejich vánoční přání, která by jinak zůstala bez odezvy. A co by bylo smutnější, než dítě, které pod stromečkem nenajde dárek!

Kozoroh a my

Kozoroha máme ve znaku, přesněji tedy v logu naší firmy. A protože živý kozorožec v kanceláři by byl hazard a zahrávání si s ochránci přírody, rozhodli jsme se, že si jednoho adoptujeme v brněnské ZOO a zároveň i přispějeme na dobrou věc. Na apríla 2021 jsme se tak stali hrdými adoptivními rodiči impozantního kozoroha sibiřského.

Sledujte nás

Zavolejte nám
+420 548 531 123

nebo napište zprávu