Pečovat o plastový nábytek nebo designové plastové kousky se vyplatí

Kdo se správně stará o zahradu, tomu přináší ovoce. Stejně tak je to s plastovým zahradním nábytkem. Ne že byste sklízeli plastové ovoce, ale správnou údržbou výrazně prodloužíte životnost plastu. A to především u plastů, které tráví většinu času venku na slunci nebo v mrazu. UV záření a mráz jsou největší "škůdci" plastu. Nejen že plast zrtácí barvu, ale křehne a láme se. U plastů se opravdu vyplácí čistit, leštit, chránit.

Jak správně pečovat o plastový nábytek?

V první řadě se vyplatí pravidelně plast čistit. Především oblíbené bílé plasty mají tendenci celkem rychle ztratit na své kráse a šednou. Barevné plastové židličky a stolky zase rády vyblednou. Určitě nedoporučujeme používat hrubší přípravky, různé pískové čističe a podobně. Ty většinou povrch poškrábou a naruší vnější vrstvu. Škrábance nevypadají dobře a navíc dojde k rychlejší degradaci materiálu. 

Co doporučujeme?

Rozhodně zvolit správný přípravek a čistit pravidelně. Na zimu plastový nábytek ochránit před mrazem, ideálně ho zazimovat pod střechou.

Z naší řady Autosol doporučujeme tekutý čistič Plastic Cleaner, který plast účinně vyčistí a chrání je proti degradaci. Jednoduchá a rychlá údržba díky praktickému balení s rozstřikovačem. Čistič před použitím protřepejte a následně nastříkejte na povrch ze vzdálenosti cca 10 cm. Špínu setřete utěrkou z mikrovlákna krouživými pohyby.

O důkladném čištění plastů radíme v článku Jak pečovat o plasty doma, na zahradě nebo v autě? 

Fotky z čištění tekutým čištičem Plastic Cleaner

  

Podívejte se na video, jak čistíme plastovou židli

Sledujte nás

Zavolejte nám
+420 548 531 123

nebo napište zprávu